Ervaringen deelnemers

164 berichten, 17 pagina's 
«  13  14  15  16  17 
02-06-2008
Geplaatst door: Wike en Ries

Gaan we zeker nog een x doen!!!!!!

27-05-2008
Geplaatst door: elly,rolien,engrid,jantje

LEUKE DAG

BIJ ALLE POSITIEVE BERICHTEN,WILLEN WIJ DIE VAN ONS OOK TOEVOEGEN!!AFGELOPEN ZATERDAG HEBBEN WIJ EEN SUPER LEUKE DAG GEHAD!!!!!
HET WAS STRALEND WEER!! ONZE GIDS LAURENZ VEENDRICK WAS HEEL AARDIG, HIJ HEEFT ONS HEEL VEEL LATEN ZIEN!! DE STOERE FIETSEN WAREN GRANDIOOS,WIJ VLOGEN OVER HEUVELS, ZAND- EN BOSPADEN ZONDER ÉÉN CENTJE PIJN ECHT GRANDIOOS!!
ONS GROEPJE BESTOND UIT TWEE VIJFTIGERS EN TWEE TWINTIGERS EN WIJ HEBBEN ALLE VIER GENOTEN!!!!!!!!

26-05-2008
Geplaatst door: Joke de Neef

fietssafari

zondag 18 mei 2008
Als verrassing voor mijn man had ik in ons weekendje weg een "fietssafari"op de Veluwe geboekt, die mij was opgevallen door de bijzondere fietsen, waar ik eigenlijk (nog) niet op wilde fietsen, maar waar mijn man mij wèl op wilde laten proefrijden, omdat dat hem voor mij wel eens handig leek bij tegenvallers op een fietstocht, zoals harde wind tegen, hellingen etc...Een lange inleiding, maar u begrijpt dat de verrassing groot was toen wij in Harderwijk aankwamen en door Laurenz na de koffie uitleg kregen over wat de fietssafari zou gaan inhouden.
Nou het wàs zeker verrassend en bijzonder ook zo met een eigen gids op pad te gaan. Heerlijk iemand mee die nu eens de weg weet en werkelijk alle mogelijke en vooral onmogelijke paadjes weet te vinden. Wat een afwisseling in landschap ( toch jammer dat je wel op moet letten waar je rijdt, anders neem je wel eens een heidestruikje mee of vliegt enigszins uit de bocht...) .
En wat een geweldige fietsen! Ja, het fietst heerlijk als je op zulke moeilijk begaanbare paden even een hulpmotortje in kunt schakelen...wat een luxe! Als toegift kregen we nog een stukje heus mountainbike parcours te verstouwen, maar ook daar kwamen wij met hulp ( dat wel) crossend doorheen.
Na een hele dag fietsen ben je `s avonds niet helemaal stuk, geweldig.
Dit vind ik een topbelevenis in eigenlijk een heel eenvoudige setting. Zo simpel kun je een hele leuke en interessante vakantiedag beleven en kom je op plaatsen waar je anders aan voorbij gaat.
Hopenlijk krijgt de gids er niet gauw genoeg van, want er zullen vast en zeker nog vele safaritochten volgen....een aanrader!

15-05-2008
Geplaatst door: jo en anton

crossend over de veluwe

In het AD las Jo over de fiets safari op de Veluwe. In onze denkwereld zagen we niet zoo gauw de veluwe als een safari gebied. Nieuwsgierig hebben wij via de mail een reservering gemaakt. Donderdag 8 mei was de dag dat wij via onze vrouwelijke Tom Tom gestuurd werden naar het opgegeven adres in Harderwijk. De vriendelijke Tom Tom juffrouw (Luister altijd goed naar haar want als je haar advies niet opvolgr steek ze net geen waarschuwende vinger op maar laat wel duidelijk horen naar haar te luisteren het "Kerk om" is dan wat je hoort.) wees ons de weg
Wij werden gastvrij door de reisleider ontvangen. Hij liet ons de prachtige fietsen zien waarop wij die dag zouden rijden. Met zijn vijven vertrokken wij onder een blauwe hemel. We volgden paadjes door de heide en de bossen waar we nog nooit geweest waren. Echt crossend door het mulle zand en dan weer lekker relact rijdend over asphalt weggentjes en stilstaan bij prachtige vergezichten hebben wij de veluwe leren kennen als een gebied waar wij heel zuinig op moeten zijn.
Hulde aan de reisleider die op voortreffelijke wijze ons dit heeft laten zien. Wat wij zeer op prijs hebben gesteld is het fijt dat toen Jo last kreeg van haar knie hij in overleg met de twee andere tochtgenoten besloot het traject aan te passen.
Ook ontdekten wij dat fietsen met een miljeu vriendelijke aandrijving (Electro motor ) toch wel heel fijn is Vooral voor 60 plussers en dat zijn wij was dit een fijne ervaring.
Tot slot raden wij aan zelf deze mooie tocht eens te maken.

11-05-2008
Geplaatst door: Theo & Frieda

Fietssafari over de Veluwe

Na een dagje relaxen in sauna De Zwaluwhoeve te Harderwijk, was het in onze vakantie tijd voor iets avontuurlijkers. De fietssafari heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. Laurenz loodste ons op een ontspannen wijze over een mooi stuk Veluwe, waarbij de fietsen het zware werk voor ons deden.

05-05-2008
Geplaatst door: Cor en Ria

fietssafari

Het wordt misschien een beetje saai, maar ook wij hebben niets anders dan lof voor deze toertocht en zijn begeleider. De fietsen zijn echt top, en maken het mogelijk zonder buitengewone krachtsinspanningen een schitterende tocht te maken over paadjes, waar je met een standaardfiets allang bent gestrand.

05-05-2008
Geplaatst door: Wil en Bert

Fietssafari

Wij zijn Zondag 4 mei met mooi weer op fietssafari geweest.We werden gastvrij ontvangen met koffie en begroet door de hond.Na de uitleg over de fiets zijn we op pad gegaan.Om te wennen de eerste km's over asfalt,en daarna over bos- en heidepaden.Meer dan de helft van de rit ging over deze paden,wat onverwachts mooie natuur te zien gaf.Ook zijn we gestopt om te voet wild te gaan bekijken.We hebben drie zwijnen gezien.Tijdens het fietsen zagen we nog een ree.Wij hebben het een prachtige tocht gevonden onder leiding van een gezellige en goede gids die ons veel wetenswaardig heden vertelt heeft.Dit is echt een aanrader.

05-05-2008
Geplaatst door: Jaap en Annemiek Kok

Fietssafari

Na een gezellige ontvangst met koffie kregen wij een prettige uitleg over de dag. Het is en was een openbaring om met deze electriche ondersteuning door het prachige veluwse landschap te fietsen, waarbij vooral de plekken buiten de vaste fietsroutes erg mooi waren. De uitleg, de lunch en de variate waren prima en zeker een aanrader voor iedereen.

28-04-2008
Geplaatst door: Theo en Ans

relaxt op safari

We hebben een prachtige dag gehad! Fietsen met trapondersteuning was voor ons een openbaring, wat is dat relaxt fietsen! Het leuke is dat je wel moet trappen maar dat je zelfs na 55 km niet echt moe bent.
Een leuke gevarieerde tocht door mooie natuur en met als extra's een ontmoeting met wilde zwijnen en edelherten. De kleinste en moeilijkste paadjes namen wij - 60 plussers - met gemak! We denken er nu over om ook zulke fietsen aan te schaffen.

28-04-2008
Geplaatst door: Theo en Corien

Fiets-safari met wilde zwijnen

Op de nieuwe elektrische terreinfietsen togen we vanaf Sonnevanck op pad.
Na zo'n half uur genoten te hebben van deze comfortabele fietsen, stapten we af om te gaan speuren naar - zoals Laurenz het noemt- 'de bewoners' van de Noord-Veluwe. en zowaar... als eerste zagen we een edelhert en snel daarna werden we verrast door 3 wilde zwijnen. Verderop troffen we een schaapskudde met herder.
We genoten van het afwisselende landschap... heidevelden, bosgebieden en zandverstuivingen. Steeds kwamen we de Hierdense beek tegen, die wondermooi door dit landschap kronkelt.
Na deze tocht van bijna 60 km waren we verbaasd nog zo fit te zijn.
Gids Laurenz met zijn fietssafari.... een aanrader om een dag lang op een spectaculaire manier van de Veluwse natuur te genieten !

Theo en Corien