Waar Wanneer

Tussen Harderwijk en Vierhouten

Beekhuizerzand
Beekhuizerzand

De Fietssafari vindt plaats in het natuurgebied tussen Harderwijk, Nunspeet, Vierhouten en Staverden. De safari voert U langs de mooiste route die er in Nederland te fietsen is. Het startpunt ligt bij het voormalig sanatorium Sonnevanck een paar kilometer bezuiden Harderwijk. We trekken door of langs de wijdse zandverstuivingen van het Beekhuizer- en Hulhorsterzand. We volgen kilometerslang de loop van de Leuvenumse- en Hierdense Beek en maken her en der een toer door het aangrenzende Leuvenumse Bos. We doorkruisen diverse malen de Elspeetse Heide met zijn prachtige vergezichten. Daarnaast worden ook kleinere heidevelden aangedaan zoals de Westeindse heide en het Schotkamp. Onderweg wordt er geluncht in het dorp Vierhouten en later op de dag wordt het landgoed Staverden bezocht. In totaal wordt er ongeveer 50 km afgelegd waarvan ongeveer 35 km over onverharde wegen en paden. 

 

Het is een afwisselend traject waarop het aangenaam fietsen is, omdat u vrijwel geen last heeft van de wind. Nergens in Nederland kunt u zulke lange afstanden in de luwte fietsen. Zo gauw de temperatuur boven de 10 graden komt, is het in dit gebied bijzonder prettig om te fietsen. 

 

Een verslag van De Volkskrant over deze route en de Fietssafari

artikel_volkskrant_mei_2009_0001.pdf

Van april tot oktober

De eerste Fietssafari zal in 2020 plaatsvinden op 13 april. Vanaf die dag wordt er een aantal malen per week een safari georganiseerd bij voldoende aanmeldingen. We zullen doorgaan tot half oktober.

U kunt zich vanaf 1 januari 2020 via de knop Reserveren op deze Website inschrijven. Bij slechte weersverwachtingen wordt de safari waarvoor u zich heeft ingeschreven verplaatst naar een andere datum.  Kijk verder onder de knop Programma en Prijs