Ervaringen deelnemers

158 berichten, 16 pagina's 
«  10  11  » 
16-10-2010
Geplaatst door: Ria en Bob

ervaring fietssafari

Op 13 oktober j.l. hebben we met 4 personen, aangevuld met twee aardige sportieve zeer ouderen, deelgenomen aan deze bijzondere fietstocht.
Getroffen werden we door het gastheerschap van Laurenz Veendrick, die ons met een kop heerlijke koffie ontving en meteen al boeiend begon te vertellen.
De start op de voortreffelijke "terrein"e-bikes was koud. Gelukkig had Laurenz extra handschoenen paraat. Na een amper noodzakelijke gewenning op verharde paden gingen we de vrije natuur in. Een fantastische ervaring!!!! Ik had het niet voor mogelijk gehouden dat je zoveel met een electrisch geholpen fiets kan doen.
We hebben erg genoten van de natuur, de heerlijke en vooral gezellige lunch - in het zonnetje - in Vierhouten en de geweldige uitleg en het enthousiasme van onze gastheer.
We zullen dit aan al onze min of meer sportieve kennissen en vrienden aanbevelen, wat heel eenvoudig gaat met behulp van de mooie fotorapportage die Laurenz ons nastuurde.

15-10-2010
Geplaatst door: Joke Mathijssen

fiets safari 11 oktober

Enthousiast na het lezen van een reisverhaal in BN De Stem zijn we 11 oktober met 4 personen naar Harderwijk gereden om de fiets safari mee te maken. Met nog 3 andere natuurliefhebbers hebben we een dagje veluwe beleeft. Ook al hebben wij geen wild gespot, de tocht was geweldig. We hadden het weer ook erg mee al hadden we de eerste uren wel handschoenen nodig. Na een kop koffie bij Laurenz, onze gids, zijn we gaan fietsen op de e-bikes. GEWELDIG. Je bent er supersnel aan gewend. We hebben ongeveer 52 km gefietst door bossen, zandverstuivingen en heide over zandpaden, karresporen en natuurlijk ook over gewone fietspaden. Zo nu en dan afgestapt zodat Laurenz ons wat kon vertellen, en soms afgestapt omdat we vastreden. Ook hebben we een bezoek gebracht aan landgoed Staverden.
En de inwendige mens versterkt natuurlijk in Vierhouten.
Laurenz, bedankt voor je inzet en de foto's, het was een heerlijke dag.

groetjes van 4 brabanders

15-10-2010
Geplaatst door: Cees Bakker

Veluwe- Fietssafari

Geboren en getogen op de Veluwe, was de Fiets-safari voor ons een herontdekking van de Valeouwe. Schitterend avontuur o.l.v. Laurenz!. Fijne dag met o.a. verrassingen, o.a een grote roedel edelherten. Soms "pittige"stukken in de route, maar al met al ook goed te doen voor een vitale 80-er!

13-10-2010
Geplaatst door: Griet, André en Riemy

fietssafari 29 september 2010

SUPER!! We hebben genoten, je ziet de Veluwe van een geheel andere kant. Je volgt niet alleen gebaande paden, helemaal geweldig. We troffen het met het weer, blauwe lucht en het zonnetje scheen. De fietsen zijn echt een toegevoegde waarde. Laurenz dank je wel, je ziet ons volgend jaar vast weer.

06-10-2010
Geplaatst door: Nel Gallouh

een bijzondere ervaring

Op 3 oktober 2010 hebben wij een alternatief verjaardagsfeestje gevierd. Onze jongste zus werd 50 en dat moest met een activiteit gevierd worden die ons, allemaal 50 plussers, weer jong en dynamisch deed voelen. Het weer was ook fantastisch en zelfs de wilde zwijnen werkten mee. Zij hadden langs het fietspad veel zachte landingsplaatsen gecreëerd waar één van ons dankbaar gebruik van maakten bij een glijdpartij. Een salto en een stukke broek waren het resultaat. Misschien toch wat overmoedig geworden? Het maakt allemaal niets uit want het was in één woord GEWELDIG!

06-10-2010
Geplaatst door: Miny en Harry

fiets-safari

Wij hebben een geweldige leuke dag gehad,de groep was gezellig,de natuur was met het prachtig weer fantastisch. De gids heeft een belangrijke bijdrage aan deze dag gehad-hij gaf uitleg over ontstaan van de heidevelden-bomen-zandverstuivingen e.d.
De fietsen voldeden prima. Al met al een geslaagde dag.

01-10-2010
Geplaatst door: Doortje en Gerard Reuvers

fietssafari op 24 sept 2010

Wat een leuke dag hebben wij op 24 sept j.l.
gehad. We hadden op de fiets al veel vaker
over de veluwe gezworven. Maar deze
tochten gingen altijd over gebaande wegen
en fietspaden. Maar deze keer was dat totaal
anders. een groot gedeelte van de tocht ging
over karresporen en zandpaden. En daardoor
kwamen we bij prachtige en heel stille
stukken natuur uit. Heide, bos en zandver-
stuivingen alles hebben we gezien.We wisten
niet, dat er in Nederland alweer zulke grote
zandverstuivingen waren. Dan Laurenz !
Als een ware entertainer heeft hij ons deze
dag rondgeleid en onderricht. Het was
bijzonder leuk en voor herhaling vatbaar.

27-09-2010
Geplaatst door: Annie Dictus

Fietsen

GEWELDIG!!!
3 schoolkameraden met echtgenotes gingen per fiets de veluwe over.
Op plekjes geweest waar je normaliter niet komt,veel mooie natuur gezien van zandverstuivingen tot heide en beukenbos.
Langs riviertjes, door het mulle zand,over de heide en over mooie fietspaden
Een fantastische gids,goede electrische fietsen en het weer was ons gunstig gezint,dus wat wil je nog meer.
Als al die collega,s,vrienden en familie nog moeten komen,die we ingelicht hebben over onze geweldige ervaring ,dan staat je nog wat te wachten Laurenz!! Groetjes.

27-09-2010
Geplaatst door: Harry Marjo Ron en Ada

25 september 2010

Wat een leuke dag. Met zeven personen één met de natuur. Na de koffie en uitleg over de fietsen zo'n 50 km dwars door de veluwe op de geweldige fietsen. Een prachtige ervaring in goed gezelschap. Met uitleg van Laurenz over de natuur en het landschap. De lunch in Vierhouten was ook voortreffelijk. We gaan het zeker nog een keer overdoen in een ander jaargetijde.
Een onvergetelijke dag en een aanrader voor jong en oud.

27-09-2010
Geplaatst door: Tineke, Rob, Frits en Paulien

Woahh!!

26 september, 10.00 uur: 8 graden C. Bij de start was de ontvangst met koffie een lekkere warme binnenkomer. Wij hadden er niet aan gedacht om handschoenen mee te nemen, maar Laurenz had ze gelukkig wel voor ons.....
27 september 10.00 uur: een prachtige fotoreportage van onze fietssafari op de mail van Laurenz.
We hebben genoten: de heerlijke fietsen waarmee je moeiteloos over ruw terrein fietst; de heide; de échte stilte op de Liesberg; de afwisseling in de route; de heerlijke lunch in Vierhouten en niet te vergeten Laurenz die ons zoveel liet zien en vertelde over de natuur en de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe. Zo'n dag gun je toch iedereen....?!